Rita over ‘Hulp bij Offertes’

Startschot voor een energiezuinig huis

Begin 2006 hebben Rita en haar partner de bovenverdieping aan hun eigen woning toegevoegd om meer ruimte te creëren. Dit was ook meteen het startschot om het huis energiezuiniger te maken. Rita: “We hebben het huis in etappes geïsoleerd, van boven naar beneden.”

“Als eerste hebben we dakisolatie laten aanbrengen en is er overal dubbelglas geplaatst. Ook de mooie glas-in-lood ramen op de tweede verdieping zijn in dubbelglas gezet. Dat vond ik belangrijk, dat we die zouden behouden. En de prijs is me ook erg meegevallen! Sinds de ramen zijn vervangen hebben we geen last meer van tocht en hebben we minder last van geluid van buiten.”

Meer duurzame maatregelen

Na deze eerste stap volgden meer duurzame maatregelen: “We wilden als laatste stap onze vloer laten isoleren. Hiervoor heb ik de  folder met aandachtspunten voor het aanvragen van offertes bij jullie aangevraagd. We hebben uiteindelijk drie offertes opgevraagd. Er zat nog best groot verschil in de prijs. Dit kwam met name door de oppervlakte van de vloer, die op verschillende manieren was berekend. Uiteindelijk hebben we een bedrijf langs laten komen voor advies.”

“Wij hebben een luik in de vloer waar veel koude lucht uit kwam. De adviseur constateerde dat we geen last van vocht hadden, de kruipruimte bleek kurkdroog. Omdat we er een nieuwe vloer bovenop wilden leggen, adviseerde het bedrijf om te kiezen voor vloerisolatie op de bodem van de kruipruimte. We hebben zelf ook veel gelezen over vloerisolatie en de materialen. Uiteindelijk is het advies voor ons leidend geweest. Ze hebben de vloer geïsoleerd met piepschuimkorrels. Er is ons verteld dat er door die korrels nog genoeg lucht onder de vloer door kan, waardoor de vloer niet zal gaan ‘verstikken’.”

Van de uitvoering nauwelijks wat gemerkt

De klus was eigenlijk sneller gepiept dan Rita dacht: “Van de uitvoering hebben we nauwelijks wat gemerkt. Er kwam in de ochtend een vrachtwagen voor rijden en met een lange buis werden de piepschuimkorrels zo onder de vloer gespoten. Het ging veel sneller dan ik dacht, binnen een paar uur waren ze alweer verdwenen.”

“We zijn wat mij betreft nog niet klaar, we denken er nu over om een houtkachel te kopen en zonnepanelen te plaatsen. We willen graag minder afhankelijk worden van energiebronnen en energieleveranciers.”

Wilt u net als Rita hulp bij offertes? Neem vrijblijvend contact op.