Margreet over dakisolatie

Isoleren van het dak is het overwegen waard

Margreet woont in een jaren ’30 tussenwoning. “We hadden ons huis door de jaren heen al goed geïsoleerd, de vloer en de meeste gevels waren gedaan. En we hebben dubbel glas. Het enige dat nog gedaan moest worden was de zolder. Dat was de minst fijne ruimte van ons huis, in de winter was het er koud en zomers hartstikke warm. We wilden daar al een tijdje iets aan doen, maar zoiets kost natuurlijk wel wat.”

“Toen heb ik de quickscan gedaan daaruit kwam naar voren wat nog slim was om aan te pakken in huis. Het bleek dat het isoleren van ons dak wel het overwegen waard was. Ik dacht eerst: Waarom zouden we daar nog aan beginnen? We komen toch niet vaak op zolder. Toen we zagen dat we tegen een hele lage rente een bedrag konden lenen via de Energiebespaarlening, besloten we om de klus toch te laten doen. En we zijn zo blij dat we het gedaan hebben! Het is gewoon stukken aangenamer en we gebruiken de zolder nu ook echt. We betalen maandelijks een bedrag als aflossing, maar we besparen natuurlijk ook geld op de energierekening.”

Goedkope financieringsmogelijkheden

“In onze wijk wonen veel mensen met een krappe beurs. Het is logisch dat je dan niet meteen denkt aan het isoleren van je huis, want dat is best een grote investering. Maar als ik zie hoe prettig het ‘s winters, maar óók zomers in huis is, kan ik het iedereen aanraden. En als je niet genoeg spaargeld hebt, zijn er dus goedkope financieringsmogelijkheden.”

Meer weten over dakisolatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.