Frank over zonnepanelen

Frank en zijn familie wonen al 15 jaar met veel plezier in een houten huis. Frank: “Soms tocht het wat bij de vloer, maar dat stoort ons niet zo. Wel heb ik er voor gezorgd dat er geen tocht meer door de muren komt. Er zaten hier en daar flinke naden tussen het hout, daar keek je soms zo tussendoor. Ik heb zelf voorzetplaten aan de binnenzijde van de woning aangebracht, waardoor een groot deel van de tocht verdwenen is.”

Enthousiast over zijn zonnepanelen

Frank vertelt enthousiast over zijn zonnepanelen: “Van de overwaarde van ons vorige huis hebben we zonnepanelen gekocht. Ik heb ze zelf op de garage gelegd. De prijs van zonnepanelen is flink gedaald sindsdien. Daarom hebben we een paar jaar geleden ook panelen op het dak laten leggen. Dat was me een beetje te hoog om zelf te doen.”

Besparing van €330,- per jaar

Na plaatsing werd Frank zich erg bewust van zijn energieverbruik. “De eerste zomer dat we met vakantie gingen noteerde ik de meterstand en bij terugkomst weer. Toen zag je precies dat het in Nederland ook heel zonnig was geweest. Wij hebben nog zo’n ouder meter, die zie je echt terug terugdraaien als de zon schijnt. Ons verbruik is nu 3500 kwh en daarvan halen we ruim 1500 kwh van het dak, we besparen dus ongeveer €330,- per jaar!”

Meer weten over zonnepanelen? Neem vrijblijvend contact op.