Erwin over energieadvies

“Energiebesparende maatregelen hebben mijn interesse”

Toen Erwin en zijn vrouw hun huis kochten was het allemaal wat gedateerd, dus besloten ze om rigoureus te gaan verbouwen. Erwin wilde gelijk ook zijn huis verduurzamen: “Energiebesparende maatregelen hebben gewoon mijn interesse.”

“Er is beneden bij ons een houtkachel ingezet, de oude cv-ketel is vervangen, er is dubbelglas geplaatst en er zijn zonnepanelen op het dak gelegd.” Erwin dacht ook aan muurisolatie. “We twijfelden of we onze spouwmuur konden isoleren, we waren bang dat het huis dan niet goed zou ventileren en dat we vocht in de muur zouden krijgen. Daarom hebben we iemand langs laten komen voor advies. De twijfels die we hadden werden uiteindelijk allemaal weggenomen door de adviseur.”

Samen doen was een stuk voordeliger

‘Toen we eenmaal hadden besloten om de spouw te isoleren heb ik in eerste instantie alleen voor ons eigen huis offertes opgevraagd. Later ben ik ook de buren gaan mobiliseren en is bijna dit hele blok gedaan. Dit samen doen was voor ons een stuk voordeliger. We waren uiteindelijk maar zeshonderd euro kwijt.”

Goedkoper en eenvoudiger dan verwacht
Het isoleren was niet alleen goedkoper dan verwacht, maar ook eenvoudiger. “De spouw van deze huizen is ongeveer vijf centimeter, ze hebben gaten in de gevels geboord waar ze het materiaal in hebben gespoten. Daarna was het een kwestie van de gaten dichten en klaar. Het is eigenlijk hartstikke snel gedaan, ze hebben zeker twee woningen per dag aangepakt. Ik had van te voren niet gedacht dat een spouwmuur isoleren zo gemakkelijk was en het bleek dus helemaal niet zo duur.”

Erwin verwacht de komende winter het verschil te gaan merken: “We gaan er deze winter vast profijt van krijgen zowel in warmte als op de energierekening. Hierna willen we de vloer beneden gaan isoleren en nog extra zonnepanelen plaatsen op het dak.”

Vindt u het ook prettiger als er iemand bij u thuis komt voor advies? Vraag dan hier een adviesgesprek aan.