Complete renovatie in Dedemsvaart

“De karakteristieken van het jaren dertig-huis”

Starter Erwin Batterink (30) is de trotse eigenaar van een 2-onder-1-kapwoning uit 1938. Hij viel voor het huis vanwege de mooie jaren dertig-kenmerken: hoge plafonds, een houten vloer en het langgerekte oppervlak van de begane grond. Aan het huis was al jaren niets gedaan, het had het laagste energielabel, een kolfje naar Erwins hand. Rekenen, tekenen, puzzelen, slopen en opbouwen, Erwin geniet ervan! Hij liet woning en toekomstig gebruik eerst analyseren door een bedrijf uit Gramsbergen, dat een energie- en isolatieadvies uitbracht. Erwin ziet het eindresultaat al helemaal voor zich: van buiten een karakteristiek bescheiden huis, van binnen een schitterend afgewerkte, lichte en comfortabele woning.

Goede dakisolatie

Maar eerst moet er flink verbouwd worden. Zelf pakt hij aan wat hij kan. Hij heeft de binnenboel van het hele achterhuis en het middendeel al gesloopt. “Het pannendak van het originele bakhuis achteraan heb ik helemaal opnieuw opgebouwd. Het plafond is 4 meter, goede dakisolatie is hier van essentieel belang.”

In het midden van het lange huis komt een lichte entree met veel glas (veiligheidsbeglazing HR++) en de keuken, met daarnaast de eetkamer met uitzicht op de diepe tuin. Erwin wil de woning goed kunnen verkopen als hij er zo’n tien jaar van heeft genoten. De investeringen voor de verbouwing en voor de duurzame maatregelen die hij nu neemt, wil hij dan ook kunnen terugverdienen. De hybride kachel, die hij graag had willen hebben, viel daarom af.

Paar honderd euro

Inmiddels is de nieuwe werkvloer gestort, hieronder is 10 cm piepschuim toegepast. Alle zijden van het huis zijn geïsoleerd volgens het nieuwste bouwbesluit. De tussenmuren met steenwol voor geluiddemping en de halfsteensmuren met dunnere pir-isolatie en folie. Voor de nieuwe beglazing en de isolatiemaatregelen maakte Erwin geen gebruik van subsidies of andere regelingen. “De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik de moeite niet heb genomen.”

Ook interesse in een complete renovatie met duurzame maatregelen? Neem vrijblijvend contact met ons op.