Casper over het beoordelen van offertes

Casper en zijn vrouw zijn hun woning aan het verbouwen om op de benedenverdieping meer ruimte te creëren. Het is niet de eerste keer dat ze het huis verbouwen: “Wij hebben al eens een verdieping op het huis bijgebouwd voor extra slaapkamers en een extra badkamer. We hebben toen ook geïnvesteerd in goede isolerende materialen.”

Checklist aangevraagd voor het beoordelen van offertes

“Mijn vrouw en ik maken altijd eerst helemaal een plan. Dit keer hebben we het plan gemaakt samen met een binnenhuisarchitect en toen het helemaal klaar was hebben we daar de offertes op aangepast. Zonder zo’n duidelijk stappenplan zijn offertes best lastig. Het resultaat bij een goedkopere offerte kan hetzelfde lijken als bij een duurdere, maar er kan een groot verschil zitten in de materialen die gebruikt worden in de afwerking. Voor het beoordelen van offertes heb ik de checklist aangevraagd. De meeste punten op de checklist waren voor mij vrij logische stappen, maar het is fijn om zeker te weten dat je overal aan hebt gedacht.”

Minder energie besparen de beste besparing

Casper en zijn gezin vinden, naast besparing, ook comfort een belangrijke reden voor energiebesparing. Toch kruipen zij eerder lekker met een dekentje op de bank dan dat ze de verwarming een paar graden hoger zetten. “Minder energie gebruiken is nog altijd de beste besparing.”

Kunt u net als Casper wel wat hulp gebruiken bij het beoordelen van offertes? Vraag de checklist hier aan.