Casper over de Energiebespaarlening

Huis verduurzamen

Casper woont samen met zijn vrouw en kinderen in het groen. Ze zijn hun woning aan het verbouwen voor meer ruimte. Het stel pakt deze verbouwing aan om ook hun huis te verduurzamen.

“We vinden het leuk om met duurzaamheid en energie bezig te zijn. We hebben al eens een verdieping op het huis bijgebouwd voor extra slaapkamers en een extra badkamer. We hebben toen ook geïnvesteerd in goed isolerende materialen. Ik ben vrij handig, dat maakt het wat makkelijker. Toen we de opbouw plaatsten hebben we die gelijk goed geïsoleerd en tien zonnepanelen op het dak gelegd. Ook hebben we een zonneboiler, dubbelglas en halen we warmte terug uit ons douchewater.”

Landelijke energiebespaarlening

“Voor de verbouwing van de benedenverdieping hebben we de landelijke Energiebespaarlening aangevraagd. We wilden deze eerst financieren door middel van een bouwdepot, maar alle geplande investeringen waren duurzame investeringen. Toen we de voorwaarden zagen, kwamen we er achter dat de Energiebespaarlening eigenlijk veel goedkoper was dan een bouwdepot. Nu de rente in Overijssel zo laag is kun je daar bijna niet tegenaan sparen.”

Wilt u ook gebruik maken van de Energiebespaarlening? Klik dan hier voor meer informatie.