Marie over dubbel glas

Openslaande deuren met dubbelglas

Marie en haar gezin wonen al 16 jaar in een gezellige rijtjeswoning. Afgelopen jaar hebben ze hun huis onder de loep genomen en kwamen ze tot de conclusie dat het achterraam ‘lek’ was. Er ging veel warmte verloren via het raam en ze hadden vaak last van een koude tocht in huis. De oplossing was het plaatsen van nieuw glas.

“Eigenlijk wilde ik altijd al grote ramen en openslaande deuren naar onze tuin op het zuiden. Het geeft veel licht en je bent zo buiten. De ramen aan de voorkant van het huis waren eerst niet goed geïsoleerd. Dus toen bedachten we, als we dan toch wat gaan doen, laten we het dan goed doen. We hebben de ramen aan de achterkant van het huis vervangen door openslaande deuren met dubbelglas. Aan de voorkant van het huis, waar vaak veel wind op staat, hebben we voor HR +++ glas gekozen. Drie dubbel glas! Ik wist niet eens dat dat bestond!”

Direct een goed gevoel

“We hebben eerst iemand laten komen voor een energieadvies. Op basis van dit advies hebben we gekozen om de ramen en kozijnen te laten vervangen. We hebben verschillende offertes opgevraagd en uiteindelijk gekozen voor een aannemer die alles in eigen beheer doet en de kozijnen zelf maakt. Hij kwam alles nauwkeurig opmeten en nam hier goed de tijd voor. Ik zag aanvankelijk best op tegen een verbouwing, maar bij deze aannemer hadden we eigenlijk direct een goed gevoel.”

Voor de verbouwing hadden Marie en haar man allebei een dag vrij genomen. “Ik had de avond ervoor alles bij de achterdeur al weggehaald. De bouwers kwamen de volgende week netjes op tijd. Voor ze aan het werk gingen hebben ze alles netjes afgedekt. Ze begonnen aan beide kanten tegelijk. Ik dacht dat wordt een chaos! Maar ze waren om 15:00 uur al aan beide kanten van het huis klaar! Ik belde mijn man op en zei: ‘Je gelooft het niet, maar het is al klaar!’ Tegen het einde van de middag hadden ze alles netjes opgeruimd en waren ze alweer weg. Wat de verbouwing betreft, die was echt uit den kunst.”

Kachel nog niet nodig gehad
Het huis van Marie en haar gezin verliest nu veel minder warmte. De muren waren al geïsoleerd, maar na het vervangen van de ramen is het echt een stuk aangenamer. “We hebben de kachel eigenlijk nog helemaal niet aan hoeven doen, dat zullen we vast terug zien op de rekening. We zijn nu van plan om met buurtbewoners ook zelf energie op te gaan wekken met zonnepanelen.”

Meer weten over de voordelen van dubbel glas? Neem vrijblijvend contact op.