Kijk wat mogelijk is in Gemeente Dalfsen

Wat is voor mij de beste investering? Doe de quickscan
Workshop Energieneutraal Verbouwen Staphorst
Activiteit Workshop Energieneutraal Verbouwen Staphorst
Workshop Energieneutraal Verbouwen Dalfsen
Activiteit Workshop Energieneutraal Verbouwen Dalfsen
Duurzaam wonen

De energietransitie heeft veel invloed op onze manier van wonen, de nieuwe situatie vraagt dat woningen gebruik gaan maken van duurzame  elektriciteits- en warmtebronnen. Het is verstandig om zo min mogelijk energie te verbruiken, het (beter) isoleren van de woning is daarbij erg belangrijk.
De Fam. Weekamp heeft de laatste jaren meerdere duurzame investeringen gedaan waardoor de vaste lasten voor elektriciteit en gas zijn afgenomen. Voor de stroomvoorziening  zijn er 16 zonnepanelen geïnstalleerd. De woning wordt verlicht met ledverlichting omdat dit een zeer laag energieverbruik heeft. Om de woning comfortabel te kunnen verwarmen is er in 2018 gekozen voor de aanschaf van een pelletkachel, naast de bestaande cv-installatie. De woning uit het jaar 2000 is erg goed geïsoleerd waardoor de warmte goed wordt behouden. De volgende stap is het installeren van een zonneboiler om ook het tapwater op een duurzame manier te kunnen verwarmen.

Lees artikel
. Artikel Duurzaam wonen
Energieneutraal wonen

De energietransitie heeft veel invloed op onze manier van wonen, de nieuwe situatie vraagt dat woningen gebruik gaan maken van duurzame elektriciteits- en warmtebronnen. Het is verstandig om zo min mogelijk energie te verbruiken, het (beter) isoleren van de woning is daarbij erg belangrijk.
Fam. Van der Wal woont in een woning uit 1993 die destijds al goed geïsoleerd was. Vanuit de behoefte om verder te verduurzamen hebben zij ervoor gekozen om de woning te verwarmen met behulp van een lucht/water warmtepomp en een zonneboiler met een voorraadvat voor tapwater. Om de verhoogde elektriciteitsbehoefte op te vangen zijn er daarnaast 31 zonnepanelen aangelegd. De woning is naar verwachting nu energieneutraal, of wellicht zelfs energie-positief. De kosten voor deze duurzame overstap zijn betaald via de “energiebespaarlening” tegen een extra laag rentetarief.

Lees artikel
. Artikel Energieneutraal wonen
Lees deze pagina voor