Energieneutraal Verbouwen

Wonen in een energieneutraal huis?

In een energieneutraal huis woont u comfortabel, wekt u uw eigen energie op en gebruikt u zo min mogelijk energie. Zo bent u klaar voor uw duurzame toekomst. Het energieneutraal maken van uw huis is best ingrijpend. Het gaat namelijk over een heel pakket aan maatregelen. Dit kunt u in één keer doen maar ook in stappen.

Advies van een energieneutraal coach

We snappen dat u hierbij wel wat hulp kunt gebruiken. Daarom bieden wij u graag een brochure aan met alle informatie over duurzaam bouwen en wonen. Ook kunt u ondersteuning krijgen van een energieneutraal coach, die u graag van advies voorziet en samen met u een plan maakt voor uw woning met uw wensen. Om u op weg te helpen biedt de gemeente een aantrekkelijke subsidie voor een energieadvies. U betaalt voor dit advies slechts de helft van de gebruikelijke kosten. Om gebruik te maken van de kennis van één van de adviseurs raden wij u aan een kennismakingsworkshop bij te wonen. Deze workshop wordt in de avonduren gegeven. Bekijk de workshopdata hiernaast of neem vrijblijvend contact met ons op.

‘Een energieneutrale woning, wat houdt dit in?’ In de workshops krijgt u antwoord op deze vraag. Er wordt uitleg gegeven over diverse energiemaatregelen en de bijbehorende kosten en financiering. Tijdens de workshop kunt u zich ook opgeven voor vervolgactiviteiten van het Energieloket.

 

Project Energieneutraal Verbouwen West-Overijssel

Woont u in een vrijstaande woning of in een 2-onder-1 kap woning? Dan kunt u meedoen aan het project Energieneutraal Verbouwen West-Overijssel, dat de gemeente samen met vijf andere Overijsselse gemeenten heeft opgezet. Het project biedt ondersteuning aan huiseigenaren waarmee het energieneutraal verbouwen van uw huis een stuk eenvoudiger wordt. Tijdens de workshop Energieneutraal Verbouwen hoort u hier meer over. In de workshops maakt u kennis met twee energieneutraal coaches. Wilt u hen alvast een beetje leren kennen? Maak kennis met Jan en Remond.