Energieneutraal Coach Remond stelt zich voor

Coach Remond luistert en zet u aan het denken!

In het project Energieneutraal Vebouwen ondersteunen twee energieneutraal coaches de huiseigenaren bij hun plannen.  Deze coach stelt zich graag aan u voor. Mijn naam is Remond Molenkamp en tijdens het project Energieneutraal verbouwen ben ik graag uw Energieneutraal Coach. Ik heb meer dan 10 jaar als vestigingsmanager gewerkt bij een middelgroot bouwbedrijf. In die functie was ik verantwoordelijk voor een groot aantal duurzame, ecologische en energiezuinige verbouwingsprojecten. Zo heb ik voor woningcorporaties in Arnhem en omgeving vele honderden woningen gerenoveerd naar energiezuinige woningen, deels voorbereid op ‘Nul-Op-de-Meter’. Ook was ik eindverantwoordelijk voor de energieneutrale renovatie van een openlucht zwembad in Velp waar 6 energieneutrale woningen met stro en leem gerealiseerd zijn in de bestaande bebouwing. Een ander spraakmakend project waar ik met heel erg veel plezier en passie aan gewerkt heb, is het grootste strobouw-project ooit in Nederland: IEWAN te Nijmegen. Daar is voor 50 mensen in vier verdiepingen een complex gerealiseerd wat vrijwel geheel zelfvoorzienend is. Helemaal met bouwbiologisch verantwoorde materialen gebouwd, een eigen helofytenfilter voor afvalwaterzuivering en eigen duurzame energieopwekking met PV en houtpellets.

Het belangrijkste in mijn contact met de huiseigenaren vind ik ‘luisteren’! Verder wil ik met mijn vragen de mensen aan het denken zetten. Zo hoop ik dat ze eventuele oogkleppen afzetten en nog eens goed nadenken over hun plannen.

De individuele woonwensen breng ik in kaart op basis van de vijf zogeheten ‘Genietverbeteringen’:

  • comfortabeler
  • veiliger
  • energiezuiniger
  • gezonder
  • levensloopbestendiger

Veel mensen zijn erg gemotiveerd en al goed geïnformeerd. Maar soms is het moeilijk om door de bomen het bos te zien. Om voornemens om te zetten naar concrete, behapbare plannen wil ik als energieneutraalcoach een steun en toeverlaat zijn voor de mensen. De samenwerkende gemeenten bieden met de provincie en stichting Pioneering een mooie kans om tegen een kleine vergoeding een onafhankelijke deskundige in te huren.

Gaat u verbouwen? Kies dan voor een energieneutrale verbouwing! Kies voor een energieneutraal coach!

Wilt u meer weten over het project Energieneutraal verbouwen? Lees dan verder op deze pagina.
Via het project komt u in contact met Coach Jan Nieuwveld, bent u ook benieuwd naar de andere coach van het project? Klik dan hier voor het verhaal van Coach Jan Nieuwveld