Vragen over het energielabel

Begin 2015 heeft u een brief van de Rijksoverheid gehad, met uw voorlopig energielabel. Wat dit voorlopig energielabel is en wanneer u het moet omzetten naar een definitief label leest u hier. Maar hoe belangrijk is zo’n label eigenlijk? Waarom stuurt de overheid dit? En hoe verbetert u het label van uw huis?

Wat moet ik nu doen?
Gaat u binnenkort uw huis verkopen of verhuren? Dan bent u verplicht om dit energielabel om te zetten naar een definitief label. Maar als u blijft wonen waar u woont hoeft u in principe niks te doen. Het energielabel kan u wel aan het denken zetten over uw eigen energieverbruik en uw huis.

Hoe belangrijk is een energielabel?
Een hoog energielabel kan de verkoopbaarheid en zelfs de prijs van uw woning ten goede komen. Nu het energielabel verplicht is bij verhuur of verkoop wordt het nog belangrijker. Zeg nou zelf, u koopt toch ook liever een woning met een groen label? Maar ook als u niet wilt verkopen of verhuren is een hoog energielabel voordelig. Hoe hoger het label, hoe lager de maandlasten. Daarbij komt dat een goed geïsoleerde woning met dubbel glas ook een stuk comfortabeler is.

Wat kan ik doen om mijn label te verbeteren?
Door één labelstap omhoog te gaan kunt u uw maandlasten al met 10% verlagen. Uw label verbeteren loont dus! Er zijn verschillende maatregelen om uw woning te verbeteren. Zo kunt u uw dak isoleren, HR++ glas nemen of zonnepanelen op het dak laten leggen. Wilt u weten wat voor u de beste manier is om energie te besparen en zo uw label te verbeteren? Neem dan uw huis onder de loep met onze quickscan en krijg in een paar vragen inzicht in uw bespaarmogelijkheden. We maken ook een inschatting van kosten en opbrengsten. Vergeet niet het rapport aan te vragen, dat kan van pas komen bij het aanvragen van offertes!

Benieuwd wat uw voorlopig energielabel is? Wij zoeken het voor u op! Klik hier om uw voorlopig energielabel op te vragen.