Nooit te oud voor energiebesparing

Steeds meer woningeigenaren isoleren hun woning. Dat levert een forse besparing op in de stookkosten, meer comfort én een woning die beter verkoopbaar is. Maar sommige mensen schrikken terug voor de investering. "Ik ben al oud. Voordat ik de investering heb terugverdiend woon ik hier al lang niet meer." Klopt dat? Het antwoord is simpel: NEE. Voor oudere woningeigenaren is het JUIST interessant om te investeren in energiebesparing!

Allereerst: hoe zit het nu eigenlijk met die terugverdientijden? Zeker als u de investering met eigen geld betaalt, valt het best mee. Volgens de indicaties van Milieucentraal (2014) verdient u muurisolatie al in 3,5 jaar terug. Natuurlijk is het, als de kinderen het huis uit zijn, minder interessant om te investeren in een zonneboiler. Maar er blijven nog genoeg opties over!

Zeker omdat u als "oudere" tegenwoordig steeds langer thuis zult blijven worden. Door betere gezondheid, maar ook door steeds betere zorg aan huis. En als u dan in uw eigen huis blijft wonen, is het natuurlijk wel zo lekker als de woning comfortabel is. Tochtvrij en lekker warm, dat is wel zo lekker op uw oude dag.

Bovendien geldt dat als u (straks) de hele dag thuis bent, uw gasverbruik ook hoger is, u stookt immers de hele dag in de winterperiode. De terugverdientijd van energiemaatregelen wordt daarmee nog korter! En zeker bij veel stoken gaat u het verschil in comfort merken: minder tocht, minder droge lucht in de woning.

En als het dan toch zo is dat u plotseling de woning moet verlaten en naar een verzorgingstehuis gaat? Of, hoewel u daar liever niet over nadenkt, u plotseling komt te overlijden? Dan wilt u uw kinderen niet laten zitten met een onverkoopbare woning. Een energiezuinige woning wordt sneller verkocht, zeker nu het energielabel bij elke woningverkoop verplicht is.

Voldoende redenen dus om te investeren in energiebesparende maatregelen. U bent nooit te oud voor energiebesparing!

Ontdek hier wat u kunt doen in uw huis!