Tags:

Houd uw hoofd koel

Houd uw woning duurzaam koel in de zomer!


Hoe houdt u uw woning koel tijdens een warme zomer? Ga voor een hittebestendige én energiezuinige oplossing. Gooi op warme zomerdagen ’s nachts de ramen open en sluit overdag zoveel mogelijk de gordijnen, ramen en zonwering. Zo heeft u al snel een paar graden bespaard. Naast slim luchten helpt goede isolatie. Als de muren en daken voorzien zijn van isolatie, blijft de warmte beter buiten. Bijkomend voordeel is dat uw woning in de winter gemakkelijker warm te houden is. Dat betekent een lagere energierekening!

Lucht alleen door als het koud is


Zorg er allereerst voor dat de zon niet te veel de woning verwarmt: doe uw zonneschermen omlaag of overdag de gordijnen dicht. Verder kunt u goed gebruik maken van de koelte van de nacht. Ventileer ’s nachts uw woning goed, zet de ramen open en laat het lekker afkoelen. Met horren voorkom je dat muggen en ander ongedierte binnenkomen. Houd overdag de ramen juist dicht, om de warmte buiten te houden.

Goed isoleren helpt


Goede isolatie helpt als het warm is om het binnen koeler te houden. Goed geïsoleerde muren en daken houden de warmte ’s zomers buiten. Goed isoleren is niet alleen fijn voor de juiste temperatuur in de zomer. Ook in de winter heeft u er voordeel van: het verbruik om uw woning warm en comfortabel te houden ligt veel lager. Zo verdient u de investering voor isolatie binnen enkele jaren terug.

Liever ventilator dan airconditioning
Als het overdag nou echt te warm wordt binnen, zorg dan voor een stroom (koele) lucht met een ventilator. Dit is altijd een milieuvriendelijkere keuze dan een airco. Airconditioning gebruikt veel elektriciteit en bevat bovendien koelmiddelen die, wanneer ze vrijkomen, sterk bijdragen aan het broeikaseffect. Heeft u al een airco of kunt u toch niet zonder? Kies dan een model met een goed label en gebruik hem niet vaker dan écht nodig.


Groen dak
Op een plat dak helpt begroeiing opwarming voorkomen. U kunt kleine groene plantjes (laten) plaatsen, deze zorgen in de zomer voor een koeler dak. Als isolatielaag is een groen dak echter onvoldoende. Ga als het mogelijk is meteen voor de combinatie met goede dakisolatie en eventueel ook zonnepanelen. Een mooie investering die zeker de moeite waard is en zich gegarandeerd terugverdiend!


Meer weten over onze energiezuinige oplossingen? Neem vrijblijvend contact met ons op.