Tags:

Hitte in huis? Isoleer voor verkoeling!

Lekker weer? Niet iedereen is er dol op.  Bij de eerste zonnestralen juicht de één dat het rokjesdag is terwijl een ander verzucht dat het zo heet is.

Veel huizen worden in de zomer bloedheet. Je kunt de zon niet ontvluchten, want binnen is het vaak warmer, vochtiger en benauwder dan buiten. Gevolg? Hittestress! Winkeliers juichen omdat ze de verkoop van airco's weer zien stijgen als het lente wordt. Vervelend voor u want net als u er één nodig hebt zijn ze vaak uitverkocht. En na de zomer denkt u er niet meer aan, waardoor u de zomer erop hetzelfde probleem hebt. Daarbij komt dat airco's alles behalve zuinig zijn.

Maar wat is dan een duurzame oplossing tegen verhitting? Wist u dat u met isolatie kunt koelen? Veel mensen denken altijd dat muur-, vloer-, glas- en dakisolatie hun huis warmer maken. In Nederland associeren we isolatie immers met het buiten de deur houden van kou, toch?

Maar net zoals een thermoskan ook koud drinken koud houdt, blijft een goed geïsoleerde woning zomers ook koeler. U moet dan wel direct zonlicht uit uw woning houden, met een zonnescherm, luxaflex of gewoon door de gordijnen overdag dicht te doen als u niet in de kamer bent. Want als het in uw huis eenmaal binnen heet is, blijft dat natuurlijk ook veel langer zo. Gooi in dat geval ’s avonds twee ramen of deuren tegen elkaar open, dat helpt!

Een goed geïsoleerd huis is dus koel in de zomer! U heeft helemaal geen energie- en geldverslindende airco nodig, maar goed isolatiemateriaal. Dat is slim wonen! En wist u dat zelfs zonnepanelen uw huis koeler maken? De panelen zetten niet alleen zonlicht om in elektriciteit, maar weerkaatsen ook de zonnewarmte terug de lucht in.

Dus heeft u het zomers heet in huis? Bent u van plan om een airconditioning te kopen? Denk dan eens aan goede isolatie. Dat zit u er zomers koeler bij en ’s winters warmer!

Bekijk hier de mogelijkheden voor uw woning.