Gratis energiebespaartas Steenwijkerland

Energiebespaartas


Cadeau van gemeente Steenwijkerland: gratis energiebesparende producten

De gemeente Steenwijkerland mag in 2020 aan 2000 woningeigenaren een gratis energiebespaartas geven. In de tas zitten energiebesparende producten met een totale waarde van ongeveer €30,-. Deze producten kunt u direct gebruiken om energie in uw woning te besparen. Dit cadeau is mogelijk gemaakt door een subsidie van het Rijk.

Kortingskaart

Bij de tas wordt een kortingskaart verstrekt ter waarde van €40,-. Deze kunt u inleveren bij aanschaf van energiebesparende producten en diensten zoals ledlampen, energiezuinige apparaten, isolatie, energieadvies, een infraroodscan van de woning of het zuiniger afstellen van de cv-installatie. De korting geldt alleen voor energiebesparing en niet voor energieopwekking zoals zonnepanelen. Per adres is maximaal één tas met kortingskaart beschikbaar, zolang de voorraad strekt.

Waar ophalen?

De energiebespaartas met kortingskaart kunt u ophalen tijdens bijeenkomsten over energiebesparing. Deze bijeenkomsten kunnen van de gemeente zijn, maar ook van bijvoorbeeld bewonerscampagnes zoals ‘Ik Begin’ en ‘Dichtbij Huis’, energiecoöperaties of het project Energieneutraal Verbouwen. In de uitnodiging en publiciteit voor deze bijeenkomsten wordt aangegeven dat er mogelijkheid is om de tas op te halen.

Bijeenkomsten

De gemeente Steenwijkerland heeft drie bijeenkomsten ‘Energiezuinig en comfortabel wonen’ gepland. Tijdens deze bijeenkomsten kunt u de energiebespaartas afhalen zolang de voorraad strekt.

  • 7 april

  • 8 september, online

  • 10 november, locatie wordt nog gekozen


Deze bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.