Gratis energiebespaartas Staphorst

Cadeau van gemeente Staphorst: gratis energiebesparende producten


De gemeente Staphorst mag in 2020 aan 1000 woningeigenaren een gratis energiebespaartas geven. In de tas zitten energiebesparende producten met een totale waarde van ongeveer €30,-. Deze producten kunt u direct gebruiken om energie in uw woning te besparen. Dit cadeau is mogelijk gemaakt door een subsidie van het Rijk.

Kortingskaart

Bij de tas wordt een kortingskaart verstrekt ter waarde van €45,-. Deze kunt u inleveren bij aanschaf van energiebesparende producten en diensten zoals ledlampen, energiezuinige apparaten, isolatie, energieadvies, een infraroodscan van de woning of het zuiniger afstellen van de cv-installatie. De korting geldt alleen voor energiebesparing en niet voor energieopwekking zoals zonnepanelen. Per adres is maximaal één tas met kortingskaart beschikbaar, zolang de voorraad strekt.

Waar ophalen?

De gratis energiebespaartas met kortingskaart kunt u ophalen tijdens bijeenkomsten over energiebesparing. Deze bijeenkomsten kunnen van de gemeente zijn, maar ook van bijvoorbeeld dorpsraden, bewonersinitiatieven, energiecoöperaties of het project Energieneutraal Verbouwen. In de uitnodiging en publiciteit voor deze bijeenkomsten wordt aangegeven dat er mogelijkheid is om de tas op te halen.

Bijeenkomsten
De gemeente Staphorst heeft drie bijeenkomsten ‘Energiezuinig en comfortabel wonen’ gepland. Tijdens deze bijeenkomsten kunt u de energiebespaartas afhalen zolang de voorraad strekt.

  • 10 juni 2020: online informatiebijeenkomst

  • 29 september 2020: fysieke informatiebijeenkomst in IJhorst (onder voorbehoud – anders online)

  • 27 oktober 2020: fysieke informatiebijeenkomst in Staphorst (onder voorbehoud – anders online)


De informatiebijeenkomsten beginnen om 20.00 uur. Houd de berichtgeving van de gemeente Staphorst in de kranten, onze website en Facebook en Instagram-kanalen in de gaten voor verdere informatie over het aanmelden en de locaties.