Gratis advies met de Quickscan

Het duizelt u vast soms een beetje. Er zijn zoveel oplossingen voor energiebesparing in uw woning. Allerlei soorten ketels, verschillende soorten zonnepanelen, tig materialen voor isolatie… allemaal beschreven met technische termen en allemaal met voor- en nadelen. En u schiet niets op met al die algemene verhalen, want u bent juist op zoek naar de maatregelen die specifiek passen bij uw woning!

U kunt daarom een onafhankelijk adviseur uitnodigen om uw woning eens goed te bekijken. Hij of zij kan u het beste adviseren over de juiste oplossingen voor uw huis. Want elke woning is uniek! Maar een energieadvies kost geld: u betaalt tussen de € 100 en € 350, afhankelijk van de adviseur en de grootte van uw woning.

Daarom hebben wij een quickscan ontwikkeld. Zo kunt u toch uitvinden welke oplossingen geschikt zijn voor uw eigen huis, zonder dat het u meteen veel geld kost. En u hoeft daarvoor helemaal geen techneut te zijn: u beantwoordt ongeveer 10 simpele vragen over uw woning en het adviesrapport wordt automatisch opgesteld.

Hoe werkt onze quickscan precies? De gemeente heeft natuurlijk informatie over iedere woning in de stad, zoals de oppervlakte en het bouwjaar. Daarnaast heeft de landelijke overheid veel informatie over bij welke bouwjaren welke isolatie hoort. Bovendien is aan veel woningeigenaren gevraagd welke energiebesparende maatregelen zij hebben genomen en wat dit hen heeft gekost.

De quickscan koppelt al deze informatie aan elkaar. Als u uw adres invoert, zoekt de scan alvast de oppervlakte en het bouwjaar van uw woning op. Als u uw energieverbruik op dit moment weet, vul dat dan vooral in, daardoor klopt de besparing ook met uw huidige verbruik. Weet u het niet? Geen probleem, via het netwerkbedrijf kan de scan een goede schatting maken van het energieverbruik voor uw woningtype.

Natuurlijk, en maar goed ook volgens mij, is van uw situatie niet zomaar alle informatie openbaar bekend. Het aantal bewoners van uw woning, het woningtype en de dakvorm moet u bijvoorbeeld zelf nog even invullen. Dan krijgt u de eerste resultaten: voor uw huis  maakt de scan een inschatting van wat er al wel en nog niet gedaan is. Natuurlijk ziet u geen vloerisolatie bij een bovenwoning, of dakisolatie bij een benedenwoning. Alleen wat voor uw huis geldt, staat vermeld. Klopt het met uw situatie? Mooi zo! En als u al zonnepanelen hebt of net een nieuwe ketel hebt laten plaatsen, dan kunt u dat gewoon aanpassen.

Daarna begint het rekenwerk: de scan kijkt nu naar de maatregelen die in uw woning nog toegepast moeten worden en berekent voor iedere maatregel de kosten én de opbrengsten. Zo krijgt u een mooi overzicht van de mogelijkheden voor uw huis. En u kunt meteen zien welk label uw huis nu waarschijnlijk heeft, en welk label u kunt halen!

Natuurlijk klopt alles niet altijd precies. Iedere woning is uniek en dat is niet met tien vragen op te lossen. We gaan uit van standaard maatregelen met standaard prijzen, die gebaseerd zijn op maximale oppervlaktes. En we rekenen met standaard huizen. Die heeft haast iedereen, maar voor bijvoorbeeld monumenten klopt het verhaal niet altijd.

Maar zelfs met een monument heeft u in ieder geval een idee wat u kunt doen en wat dat ongeveer gaat kosten. Geen algemene moeilijke verhalen meer, maar gewoon een duidelijk verhaal over uw woning. Het rapport ligt natuurlijk ook op tafel als er iemand langskomt om een offerte te maken. Eens kijken of het bedrijf echt die geschatte prijs kan waarmaken!

Ga direct naar de quickscan!