Tags:

Goed bezochte workshop Energieneutraal verbouwen

Afgelopen dinsdagavond 12 december vond de eerste workshop over Energieneutraal Verbouwen plaats in Oudleusen. Zo'n 70 geïnteresseerde huiseigenaren waren aanwezig en kregen informatie over het project, maatregelen en ervaringen uit de praktijk. Ook werden de twee energieneutraal coaches die vanuit het project huiseigenaren gaan begeleiden voorgesteld. De presentatie van de informatieavond is hier te downloaden.

De vervolgworkshop voor deze eerste groep huiseigenaren is gepland op 5 februari 2018.
Huiseigenaren uit de deelnemende gemeenten die ook geïnteresseerd zijn kunnen op 30 januari deelnemen aan een vergelijkbare workshop. De exacte tijden en locaties worden via deze website bekend gemaakt. Ook kunt u zich via de website aanmelden.

Wie kan deelnemen?
Eigenaren van een vrijstaande of 2-onder-1 kapwoning kunnen meedoen aan het project Energieneutraal Verbouwen. Hiermee wordt het energieneutraal verbouwen een stuk eenvoudiger. Deelnemers kunnen ondersteuning krijgen van een energieneutraal coach en verschillende workshops volgen ter voorbereiding op de verbouwing. Meer informatie vindt u onder het menu Energieneutraal Verbouwen op deze website.

Project Energieneutraal Verbouwen
De gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Ommen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en stichting Pioneering werken samen aan het project Energieneutraal Verbouwen. Ze ontwikkelen een standaardaanpak voor vrijstaande en 2-onder-1-kapwoningen. Hierdoor wordt energieneutraal verbouwen eenvoudiger en goedkoper voor zowel woningeigenaren als bouwbedrijven. Het project wordt financieel ondersteund door de provincie Overijssel en de VNG.