Tags:

Een energieloket voor West Overijssel

Gemiddeld geven huishoudens één maandsalaris per jaar uit aan energie. En maar liefst één op de vijf huishoudens maakt zich zorgen over de energierekening. Daarnaast zijn er veel huizenbezitters die comfortproblemen in huis ervaren, met koude tocht of te warme zolders. In al deze gevallen kan energiebesparing uitkomst bieden. Met isolatie is er fors geld te besparen op de rekening, is het ’s winters warm en zomers lekker koel. En zonnepanelen? Ook dat is een goede investering; vergelijkbaar met 6% rente op bank.

Maar wat is voor uw huis een goede keuze om geld en energie te besparen? Want: ieder huis is anders! En niet alle bewoners hebben geld om te investeren in een duurzame woningverbetering. Hoe pakt u het aan?

Energieloket West Overijssel
Sinds 1 mei hebben Dalfsen, Deventer, Ommen, Hardenberg, Staphorst, Steenwijk en Zwartewaterland een digitaal energieloket. Het onafhankelijke startpunt voor alle vragen over energiebesparing en –opwekking. Veel mensen associëren energiebesparing met een hoop gedoe, het loket helpt bewoners met advies over HR++ glas plaatsen, zonnepanelen installeren of de spouwmuur te isoleren.

Wat is er te halen?
Er is een aantal interessante diensten te vinden op deze website:
  • Een energiecheck waarmee u uw energieverbruik vergelijkt met vergelijkbare huishoudens en de buurt.

  • Een zonnepanelen check waarmee u kunt zien of uw dak geschikt is voor zonnepanelen.

  • Online energieadvies (quickscan) waarmee u kunt bepalen wat de meest logische energiebesparende investering voor uw huis is. Een advies op maat! In een overzichtelijk rapport met kosten, baten en te verwachten energielabel.

  • Informatie over het energielabel, muurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, zonneboiler en duurzame verwarming.

  • Een overzicht van regionale bedrijven, die u beloftes doen op het gebied van kwaliteit.

  • Handige checklisten voor het aanvragen en beoordelen van offertes.

  • Informatie over subsidie en de mogelijkheid om u aan te melden voor de nieuwsbrief zodat u nooit meer iets mist over subsidies of acties in de buurt.

  • Informatie en hulp bij het aanvragen van goedkope financiering voor uw (duurzame) verbouwing, installatie of isolatieklus.

  • Handige checklisten voor het beoordelen van de werkzaamheden.
En het energieloket staat dagelijks voor u klaar met alle overige vragen! Neem hier contact met ons op.