Energie besparen: waterverbruik

Wilt u energie besparen en weet u niet waar u moet beginnen? Energie besparen hoeft niet altijd groots aangepakt te worden. Met kleine energiebesparingsmaatregelen zet u al een mooie stap richting duurzaam wonen. In de blogreeks ‘Energie besparen’ deelt het Energieloket West-Overijssel laagdrempelige tips zodat u vandaag al kunt beginnen met duurzaam wonen. In deze blog: 7 tips om uw waterverbruik te verminderen.

Water, we kunnen niet zonder. Het is zo’n vast element in ons leven, dat we vaak niet stilstaan bij de hoeveelheid water die we verbruiken. Met deze 7 laagdrempelige tips kunt u uw waterverbruik verminderen.


  1. Heeft u weleens gedacht aan een doorstroombegrenzer voor uw kraan? Met een doorstroombegrenzer verbruikt uw kraan minder water, zonder dat de kracht van de straal afneemt.

  2. Haalt u een waterbesparende douchekop in huis, dan bespaart u niet alleen water, maar ook gas. Twee vliegen in één klap.

  3. Wist u dat u met een douchebeurt van ongeveer 4 minuten minder water verbruikt dan met het nemen van een bad?

  4. In ons land wil het, zeker in de herfst, nog weleens regenen. Laat niet al het regenwater de grond in zakken, maar vang een deel op. Door uw kamerplanten met regenwater te sproeien, bespaart u drinkwater.

  5. Soms duurt het even voordat water uit de kraan warm genoeg is om te gebruiken voor de afwas. Vang het eerste water op en gebruik dit om uw kamerplanten water te geven.

  6. Ontkalk uw waterkoker regelmatig. Hoe minder kalk, hoe sneller het water kookt. Dat scheelt weer in de kosten.

  7. Doe op tijd de kraan dicht als u uw tanden poetst of zich nat scheert.


 

Meer tips voor energie besparen ontvangen?


Schrijf u in voor de nieuwsbrief en u ontvangt meer laagdrempelige tips voor duurzaam wonen.

Lees voor meer energiebesparingstips onze blogs over Apparatuur en Slim wassen

Bent u na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar uw eigen energieverbruik? Onze Energiecheck geeft u inzicht.