Tags:

Heeft u zonnepanelen? Goed nieuws!

Eerder legden wij al uit dat uw energierekening uit meer bestaat dan alleen uw gas- en elektriciteitsverbruik. Maar als u zonnepanelen heeft is er de salderingsregeling, waardoor u voordelig terug levert aan het net. Deze week is er in de Tweede Kamer een motie aangenomen om deze regeling te verlengen tot 2023. Goed nieuws dus voor mensen die zonnepanelen hebben of willen aanschaffen!

Hoe werkt salderen?
Een deel van de stroom die u zelf opwekt wordt direct verbruikt. Het overige deel wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet. Uw energieleverancier verrekent de stroom die u heeft verbruikt met de door u aan het net geleverde stroom. Dankzij de salderingsregeling betaalt u over de stroom die verrekend kan worden geen energiebelasting, netwerkkosten en leveringskosten.

Levert u meer terug dan u in totaal aan elektriciteit heeft verbruikt? Dan krijgt u daarvoor een zogenaamde terug-leververgoeding. De energieleverancier bepaalt de hoogte van deze vergoeding, deze moet wel redelijk zijn volgens de Elektriciteitswet.

Dat wil ik ook!
Nu is het moment om te investeren in uw huis. Benieuwd of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? U ontdekt hier op onze website of uw dak geschikt is en wat het u kan opleveren.