Volledig van het gas af

Het initiatief begon ongeveer in januari 2018, samen met de buren is er eerst gekeken naar wat de wensen waren en vervolgens naar hoe deze  gerealiseerd konden worden. Omdat zij zelf niet over voldoende kennis beschikten is besloten om een onafhankelijk adviseur in de arm te nemen.

MK Energy Solutions uit Rijssen heeft deze taak op zich genomen en naar grote tevredenheid van fam. De Weerd uitgevoerd. Uiteindelijk is de warmtepomp van het merk Techneco geleverd en geïnstalleerd door de firma Halmtech uit Ter Apel . Ook zij hebben uitstekend werk geleverd.

De ervaringen met de lucht/water warmtepomp zijn erg goed. De verwarmingsinstallatie kan 2 systemen bedienen: één voor hoge- en één voor lage temperatuur. De ingebouwde boiler heeft een inhoud van 190 liter met een watertemperatuur van 55 ℃. Het is mogelijk om op meerdere punten tegelijk heet water af te tappen zonder dat dit hinder oplevert. De temperatuur is erg constant en aangenaam.

Op advies van MK Energy Solutions is op basis van de aanwezige warmteverliesberekening van de woning berekend hoeveel capaciteit de warmtepomp zou moeten hebben. Daar kwam  als benodigde capaciteit een warmtepomp  van 8 KW uit naar voren. Om er zeker van te zijn dat de woning ook goed verwarmd blijft bij extreem lage temperaturen, is er gekozen voor een iets zwaardere capaciteit  van 10 KW. Dit blijkt een goede keuze te zijn want de woning is altijd aangenaam warm, zoals dat in februari 2019 het geval was bij een erg lage temperatuur (- 14 ℃)
Fam. De Weerd adviseert andere mensen om ook een onafhankelijke adviseur in de arm te nemen om samen tot de juiste keuzes te komen die het beste bij uw situatie passen.