Cadeau van uw gemeente: gratis energiebesparende producten

Energiebespaartas

De gemeente Zwartewaterland mag in 2020 aan 1000 woningeigenaren een gratis energiebespaartas geven. In de tas zitten energiebesparende producten met een totale waarde van ongeveer €30,-. Deze producten kunt u direct gebruiken in uw woning om energie te besparen. Dit cadeau is mogelijk gemaakt door een subsidie van het Rijk.

Kortingskaart

Bij de tas wordt een kortingskaart ter waarde van €45,- verstrekt die u kunt inleveren bij de aanschaf van energiebesparende producten en diensten. Bijvoorbeeld aan ledlampen, energiezuinige apparaten, isolatie, energieadvies, een infraroodscan van de woning, of het zuiniger afstellen van de cv-installatie. De korting geldt alleen voor energiebesparing en niet voor energiewekking zoals zonnepanelen. Er is maximaal één tas en korting beschikbaar per adres, en op = op.

Waar ophalen?

De energiebespaartas met kortingskaart kunt u ophalen tijdens bijeenkomsten met het onderwerp energiebesparing. Deze bijeenkomsten zijn van de gemeente zelf, maar ook van bijvoorbeeld energiecoöperaties, wijk- en dorpsverenigingen, bewonersinitiatieven en energiecoöperaties. In de uitnodiging en publiciteit voor die bijeenkomsten wordt telkens aan gegeven waar de bijeenkomst is.

Bijeenkomsten

De gemeente Zwartewaterland zelf heeft de volgende 5 bijeenkomsten ‘energiezuinig en comfortabel wonen’ gepland. Hier kunt u de tas afhalen zolang de voorraad strekt.


  • 21 april, Hasselt (GEANNULEERD ivm het Coronavirus!)

  • 25 augustus, in d'Overtoom te Genemuiden

  • 6 oktober, in de Sluuspoort te Zwartsluis

  • 8 december, in het gemeentehuis te Hasselt