Energiebesparen in uw monument: informatie en Erfgoed Energiescan met €200,- korting!

In veel monumenten liggen tal van mogelijkheden voor het besparen van energie. Maar waar begint u en hoe pakt u het aan? De gemeente Dalfsen biedt monumenteneigenaren uit de gemeente naast informatie ook de mogelijkheid om een Erfgoed Energiescan te laten uitvoeren. Tot september 2019 ontvangt u zelfs € 200,- korting.

De Erfgoed Energiescan biedt u in zicht in de mogelijkheden voor de verduurzaming van uw monument. Een expert bekijkt samen met u uw woning en geeft u daarbij ook informatie over subsidies en financiering van eventuele maatregelen. Al met al geeft de Erfgoed Energiescan u een goed beeld in de besparingsmogelijkheden voor uw monument.

Korting
De prijs van de Erfgoed Energiescan bedraagt normaal gesproken €450,-. Vraagt u de scan voor 1 september 2019 aan, dan komt de gemeente Dalfsen u tegemoet met een korting van € 200,- en betaalt u voor de scan slechts € 250,-!

Geslaagde informatieavond
Bovenstaande actie komt voort uit een informatieavond die de gemeente Dalfsen in samenwerking met Energie in Erfgoed heeft georganiseerd, speciaal voor monumenteigenaren. Ook Monumentenwacht Overijssel en Flevoland, Monumentenadvies Oost en het Nationaal Restauratiefonds waren aanwezig. Zie onderstaand de presentaties en een voorbeeld van een Erfgoed Energiescan:
Presentatie gemeente Dalfsen Informatieavond Energie in Erfgoed
Presentatie Energie in Erfgoed Informatieavond Energie in Erfgoed
Presentatie Monumentenwacht Overijssel en Flevoland en Monumentenadvies Oost Informatieavond Energie in Erfgoed
Energie in Erfgoed Voorbeeldscan

Scan aanvragen
De energiescan vraagt u aan door een e-mail te sturen naar [email protected]. Ook met uw andere vragen over energiebesparing in monumenten kunt u hier terecht.

Heeft u andere vragen over duurzaamheid of wilt u een vrijblijvend advies, dan kunt u contact opnemen met het Energieloket van de gemeente Dalfsen via telefoonnummer 14 0529 of [email protected].