Warmteactie verlengd tot 1 november 2019

Wegens groot succes heeft de gemeente Dalfsen de warmteactie met een jaar verlengd. Tot 1 november 2019 kunt u de subsidie aanvragen voor een duurzame installatie die het werk van uw cv-ketel (deels) overneemt.

In het afgelopen jaar werden maar liefst 80 woningen in de gemeente Dalfsen met behulp van de subsidie van de gemeente Dalfsen voorzien van een duurzame warmte-installatie. Inwoner de heer Zielman: "Het is een extra zetje, samen met de landelijke subsidie. Dat het op zo'n manier wordt gestimuleerd, vind ik goed!"

De warmteactie geldt op de volgende apparaten die uw cv-ketel deels kunnen vervangen:
- Pelletkachels
- Zonneboilers
- Warmtepompen
- Biomassaketels

Subsidiebedragen
Voor het geheel vervangen van de gasketel ontvangt u €1.500,- subsidie. Voor een gedeeltelijke vervanging van de gasketel ontvangt u €500,- subsidie. Bovenop deze subsidie kunt u ook nog in aanmerking komen voor de landelijke subsidie ISDE, wat voor een gasloze installatie al gauw een totaal van €3.000,- subsidie betekent.

Subsidie aanvragen
Voor het aanvragen van de warmtesubsidie kunt u contact opnemen met het Energieloket van de gemeente Dalfsen op telefoonnummer 14 0529. Op www.dalfsen.nl/warmteactie leest u meer. De warmteactie loopt tot 1 november 2019.