Gevraagd: lokale bedrijven

Gevraagd: lokale bedrijven, voor het energieneutraal maken van particuliere woningen

De energietransitie in de gebouwde omgeving is in volle vaart. De gemeente Hardenberg informeert via het Energieloket huiseigenaren over energiebesparende maatregelen en duurzame energie. In deze transitie vormen particulieren een grote uitdaging. In samenwerking met Woningwaard wil de gemeente Hardenberg daarom een buurtinitiatief starten in Balkbrug. Het doel? Door passend advies meer energie neutrale woningen

Bij een passend advies hoort ook een passend aanbod. Woningwaard is daarom op zoek naar aanbod van lokale bedrijven, om de energietransitie dicht bij huis te brengen.. Wilt u als lokale ondernemer een rol spelen in het realiseren van een goed aanbod voor de bewoners van Balkbrug? Neem dan contact op met het energieloket via [email protected].

Woningwaard is een sociale onderneming opgericht om particulieren zo goed mogelijk te ontzorgen in de stappen die nodig zijn voor een energie neutrale woning. De kern van de aanpak van Woningwaard bestaat uit duidelijk, kwalitatief en persoonlijk advies aan de woningeigenaar voor het verduurzamen van de woning. Woningwaard doet dit door:


  • In te zetten op het informeren en enthousiasmeren van bewoners, samen met het energieloket van de gemeente.

  • Een technische analyse te maken van de woningen;

  • Via een online vragenlijst persoonlijke woonvoorkeuren op te halen;

  • Een woningadvies te maken gebaseerd op zowel harde als zachte eisen en gericht op een energie neutrale woning op termijn.


Naast een passend woningadvies is een goed aanbod minstens zo belangrijk. Heeft u als lokale ondernemer interesse om bij te dragen aan dit project? Stuur dan een mail naar: [email protected]