Energieneutraal Coach Douwe vertelt

Eerlijk | Betrokken | Passie voor Duurzaam, met dat motto ga ik altijd het gesprek aan met klanten

In het project Energieneutraal Verbouwen ondersteunen drie energieneutraal coaches de huiseigenaren bij hun plannen.  De coaches stellen zich graag aan je voor. Mijn naam is Douwe Miedema en tijdens het project Energieneutraal verbouwen ben ik graag uw Energieneutraal Coach.

Al 30 jaar actief in de bouwwereld, altijd aan de zijde van de opdrachtgever. Tot 2012 werkzaam als projectontwikkelaar bij een grote wooncorporatie in het Noorden van het land. Vanuit die rol verantwoordelijk geweest voor de realisatie en bouw in 2010/2011 van de eerste 12 energieneutrale sociale huurwoningen (Ecocredo woningen) te Borger.

Als bouwexpert ben ik werkzaam in het aardbevingsdossier Groningen. Daarnaast adviseer ik particulieren op hun pad van verduurzaming. De praktijk heeft geleerd dat de uitvraag van de klant veelal breder is dan alleen het aanschaffen van zonnepanelen. Hoe kan ik het beste anticiperen op de toekomstige ontwikkelingen is veelal de bijkomende vraag.

Ik vind het ook belangrijk om te spreken uit eigen ervaring. In 2016 zijn we overgestapt naar een pellet-cv kachel die onze woning verwarmt door middel van de aanwezige radiatoren. Begin 2018 is een warm waterboiler op elektriciteit geplaatsten en een inductie kookplaat. Onze vrijstaande woning uit 2005 hebben wij dan ook officieel in 2018 de gasaansluiting laten verwijderen. In 2012 en 2017 hebben we zonnepanelen laten plaatsen. Wij wonen nu met veel plezier en hetzelfde comfort in onze  Energie-Plus woning. Wij wekken meer zonnestroom op dan we verbruiken.

Eerlijk | Betrokken | Passie voor Duurzaam, met dat motto ga ik altijd het gesprek aan met klanten. Met enthousiasme klanten informeren over de mogelijkheden van verduurzaming. Daar krijg ik energie van.